Wedstrijden

Skûtsje Ut en Thús is een IFKS wedstrijdschip. Het gehele voorjaar wordt er getraind en worden er verschillende wedstrijden gevaren. Uiteindelijk is de IFKS, het Friese zomerkampioenschap, de belangrijkste wedstrijdweek. Hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden waar de Ut en Thús jaarlijks te vinden is. In de agenda vindt u meest up-to-date wedstrijdkalender.

IFKS

De belangrijkste wedstrijdweek van het jaar. Zeven dagen wordt er op verschillende plekken in Friesland gestreden om de eer. Zo’n 65 skûtsjes verdeeld over 4 verschillende klassen geeft een uniek evenement dat veel aandacht verdient binnen en ver buiten Friesland.

Meer informatie: klik hier

Skûtsjesilen Langwar

Staat sinds 2008 op de wedstrijd kalende. Meteen in 2008 wist de Ut en Thús hier te winnen. Ook in 2012 bemachtigde het een eerste plek. Is voor de Ut en Thús, samen met vele andere skûtsjes, de opening van het seizoen.

Meer informatie: klik hier

Lemmer Ahoy

Met Hemelvaart zeilen verschillende rond- en platbodems waaronder vele skûtsjes wedstrijden op de Iselmar bij Lemmer. Zowel IFKS als SKS schepen zijn aanwezig. Een uniek evenement en voor velen de opening van het (wedstrijd)seizoen.

Meer informatie: klik hier

Friese Hoek race

In het eerste weekend van oktober 2 dagen wedstrijdzeilen bij Lemmer. De Ut en Thús is hier aanwezig afhankelijk van het weer en de ‘boekingen’. Zowel IFKS als SKS schepen doen hier aan mee.

Meer informatie: klik hier

IFKS Slotwedstrijd

De jaarlijkse afsluiting van het IFKS seizoen is deze wedstrijd op het Heegermeer. De slotwedstrijd wordt door teams vaak aangegrepen om nieuwe mensen te laten ruiken aan het skûtsjesilen of te wisselen van posities.

Meer informatie: klik hier

Roekoepolle race

Een prachtige wedstrijd met IFKS en SKS schepen waar de Ut en Thús graag aanwezig is. De laatste wedstrijd van het jaar. Soms gevaren met ijs op ’t dek. Wordt gezeild op het Sneekermeer en de poelen er om heen.

Meer informatie: klik hier

Slach om Heegh

Nieuw in 2013. Een wedstrijd midden in juni op het Heegermeer. Veel korte wedstrijden zodat er veel gestart kan worden. Belooft een spektakel te worden. Afhankelijk van de uitjes die de Ut en Thús zeilt is zij aanwezig.

Meer informatie: klik hier

Afbeeldingen Klik op de foto's voor een vergroting Zelf skûtsjesilen? Vaar mee: klik hier! Sponsor worden? Meer info: klik hier!
Contactformulier [gravityform id=2 title=false description=false ajax=false]